71 de ani de la bombardarea Bucurestiului. Romanii ridica monumente pilotilor care au bombardat.

Ieri s-au implinit 71 de an de cand aviatia americana a bombardat Bucurestiul, rezultatul: 3000 de morti intr-o zi. Sa fi fost ca represalii la bombardarea oraselor americane de catre bombardierele strategice romanesti cu o saptamana in urma? Nu.
Citeam articolul de mai la vale cand la sfarsitul lui ce vad scris acolo: “In Bucuresti exista doua monumente ridicate in memoria aviatorilor americani ucisi in misiunile de bombardament asupra orasului: un monument a fost realizat in 2002 in Cismigiu, iar celalalt se afla in Parcul Kiseleff si a fost inaugurat in 2007”
Wow, Ce caracter de eterne slugi au romanii de astazi. Nu doar ca pupa mana aluia care te omoara …mai rau, acum le fac statui!

http://www.unstory.com/3000-de-morti-dupa-bombardarea-bucurestiului-de-catre-americani.html

Imi e greu sa cred ca englezii au monumente in cinstea aviatorilor germani doborati in timpul bombardarii Londrei, Coventry-lui
Sau nemtii sa aiba monumente in cinstea aliatilor doborati in timpul bombardarii oraselor germane.

Rusine!

Un articol cu poze mai multe:
http://adevarul.ro/news/bucuresti/mari-dezastre-bombardarea-bucurestilor-44-mii-morti-sute-cladiri-facute-praf-fotografii-socante-1_50bde9247c42d5a663cfca00/index.html

6 thoughts on “71 de ani de la bombardarea Bucurestiului. Romanii ridica monumente pilotilor care au bombardat.

  1. Problema romanilor este ca au fost cu fundul in doua luntrii in timpul WWII si au platit cu viata pe cele doua fronturi.
    Mai rau cand s-a terminat razboiul Aliosa si trupa lui ne-au inclus la categoria agresori si Romania a trebuit sa platesca si despagubiri de razboi vreo zece ani.

    Treaba cu statuiile este o continuitate a mandriei noastre la statuia soldatului sovietic unde te-ai dus sa te faca pionier.
    Asta am fost si vom ramane “Capul plecat sabia nu taie” deviza noastra de mari luptatori si curajosi.

    Americanii ne-au bombardat pentru ca eram aliatii nemtilor si furnizam la greu petrol.

    Like

    1. Eu am fost facut Pionier pe culoarul scolii generale, in fata cancelariei si a cabinetului stomatologic. Is a fact !!
      Inteleg ratiunea bombardamentului dpdv militar si al americanilor. As vrea sa cred ca exista si monumente ale vicimelor bombardamentelor.
      Ce nu inteleg este sa ridici monumente aluia de ti-a omorat concetatenii.
      Cred ca e caz unic intre tarile lumii. E clar ca la noi “Pupat Piata Independentii” nu a fost doar in opera lui Caragiale.
      “Capul plecat” e una, pupincurismul este altceva!

      Like

  2. Absolut ridicol si penibil. Probabil asa sint invatati politicienii romani la ONG-uri gen Soros.

    Like

  3. Pana la urma, important e ca Romania e in NATO. Asa mai are o sansa la Europa. Altfel, ar fi ramas aceeasi zona gri la marginea imperiilor, pe care trecea ba muscalul, ba spahiul, dupa cum bate vantul.

    Like

    1. NU reusesc sa inteleg care e legatura cu NATO! Germania e in NATO si nu a ridicat monumente aviatorilor aliati doborati pe cand bombardau orasele germane. Polonia e in NATO si nu a ridicat monumente ofiterilor sovietici care s-or fi accidentat si murit in timp ce ii omorau pe polonezi la Kathyn. Poate ca legatura este “caracterul slugarnic ar romanilor”!!!

      Like

      1. Nu este nici o legatura cu NATO.
        Pur si simplu au fost niste slugarnici prin Bucuresti care mai mult ca sigur au trafficat decontul de materiale si si-au umflat niste comisione de la cei care au facut monumentele.

        Sunt curios daca au avut o aprobare de la municipiu sau s-a ajuns pana la guvern ca sa face acele monumente.

        Like

Leave a comment